Recipe: Delicious Risotto agli asparagi | Asparagus Rice Recipe
Risotto agli asparagi | Asparagus Rice Recipe. Il risotto agli asparagi è un primo piatto morbido e cremoso, una ricetta che è un vero e proprio must della primavera. Vi proponiamo la ricetta di un grande classico, il risotto agli asparagi. Delicato nel sapore e morbido nelle consistenza è un primo piatto semplice ma raffinato, che si adatta a molte.
Continue cooking and stirring rice, adding a little bit of broth at a time, cooking and stirring until it is absorbed, until the rice is tender. Risotto is a great way to make the most of top-notch British asparagus. Cook the asparagus in boiling water for a few minutes until just tender. You can have Risotto agli asparagi | Asparagus Rice Recipe using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Risotto agli asparagi | Asparagus Rice Recipe
- It's 250 g of Asparagus.
- You need 160 g of Rice.
- You need 1 of Onion (shallot).
- Prepare 1 L of Vegetable broth.
- Prepare 100 g of Grana Padano.
- It's 25 g of Butter.
- You need 2 tsp. of oil EVO.
- You need of salt.
Drain and allow them to cool, then chop into small pieces and set aside. Add the rice and fry for one minute, stirring frequently, until coated in the oil. This simple, authentic Italian asparagus risotto recipe from Claudia Roden is a perfect early summer dish. Il Risotto agli asparagi è un primo piatto goloso e avvolgente, delicato e genuino, a base di asparagi , l'ortaggio primaverile per eccellenza e riso.
Risotto agli asparagi | Asparagus Rice Recipe step by step
- Wash the asparagus, remove the lower stems, cut first the top, peel the woody lower half and continue to cut about 1 inch..
- Put olive oil in pan, sauté asparagus with onion then set aside..
- Bring stock to a simmer in a large saucepan keep warm over low heat, but do not boil..
- Wash the rice then toast slowly for two minutes, cook rice slowly by adding broth not so quickly and stir occasionally..
- Add the asparagus, pour broth until it reaches a creamy consistency. Off the stove, add the butter and grana padano then give a good mix. Add pepper to taste and waala.. ready to serve!.
Quella che vi regalo oggi è la Ricetta tradizionale del risotto agli asparagi della mia famiglia. Quella che ogni primavera zia, portava in tavola la domenica a pranzo. Il risotto agli asparagi e' una tipica ricetta primaverile,la prima ricetta con gli asparagi che trovate sul mio blog e questo perché sono i nemici giurati di. Indovinate invece chi è un'estimatrice degli asparagi? La mia piccola meraviglia, che ha apprezzato e ha condiviso con me il mio piatto di risotto.
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